slaapklachten.nl

Slaapgewoonte


Slaapgewoonte

Ga op vaste tijden naar bed.

Draai je klok om.

Als je 's nacht wakker wordt moet je niet op de klok kijken, je kan je dan namelijk druk gaan maken om de tijd. Aangezien het nogal lastig is om niet naar de klok te kijken kan je hem het beste omdraaien. Zo kán je er niet meer naar kijken en kan je het niet de moeite waard vinden om te gaan kijken.

Volg een vaste voor-het-slapen-gaan routine.

Bijvoorbeeld door iedere avond te mediteren, een kop kruidenthee te drinken of naar rustige muziek te luisteren. Na een tijdje wen je aan deze gewoonten

Slaap met je hoofd naar het noorden.

Er wordt gezegd dat je beter slaapt met je hoofd naar het noorden en je voeten naar het oosten. Je lichaam ligt dan in het magnetische veld van de aarde en dit brengt je eigen energie in harmonie met de energie van de aarde. Het klinkt een beetje gek, maar je kan het altijd proberen, misschien werkt het wel.

Ik..
ga op vaste tijden naar bed
heb mijn klok omgedraaid
slaap met mijn hoofd naar het noorden
heb een vast voor-het-slapen-gaan routine

 • Tips voor een goede nachtrust

  Tips

  Slaap je gewoon slecht of vind je het moeilijk om in slaap te vallen? Lees dan onze tips voor een betere nachtrust. • Slaapstoornissen

  Als je nog niet weet óf je aan een slaapstoornis lijdt kun je het best de pagina slaapproblemen bezoeken.
 • Slaapproducten

  Producten

  Er zijn misschien wel duizenden producten die beweren je slaapproblemen op te lossen, wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.
 • ABC

  ABC

  Kijk ook eens bij ons ABC, hier vind je veel voorkomende begrippen die te maken hebben met slaapklachten. Ook vind je hier de medische benaming van de slaapstoornissen terug.
 • Slaapklachten

  Heb jij last van slaapklachten, maar weet je nog niet welke stoornis dit precies is? Zoek het hier op!