slaapklachten.nl

Slaapmiddelen


Slaapmiddelen

Pas op met medicatie.

Het gebruik van medicatie kan een hulpmiddel zijn, maar kijk altijd uit met het nemen van medicijnen, ook al lijken ze nog zo onschuldig. Je kan verslaafd raken aan slaapmiddelen en stoppen is moeilijk, een bijwerking van slaappillen is sufheid overdag. Het is zelfs het beste om eerst met je huisarts te overleggen.

Bouw het gebruik van slaapmiddelen af.

Als je toch slaapmiddelen gebruikt doe dit dan niet lang. Slaapmiddelen werken namelijk alleen als je ze af en toe gebruikt aangezien je lichaam er snel aan went. Daarnaast kom je juist moeilijker in slaap als je stopt met de slaapmiddelen. Overleg met je huisarts over een afbouwschema wordt aangeraden.

Probeer lavendeldruppels.

Voeg bijvoorbeeld lavendelolie toe aan je bad of doe een paar druppels op een zakdoekje en leg dat onder je kussen. De zachte aroma van de lavendel bloem wordt al lang gebruikt voor een goede nachtrust. Het is bewezen dat je er langer en beter door slaapt, het schijnt alleen beter te werken voor vrouwen dan voor mannen. Dit komt doordat vrouwen anders reageren op geuren. Een voordeel van het gebruik van lavendel is dat het vrij snel werkt.

Gebruik een plantaardig product met hop, valeriaan, melisse en melatonine.

Dit kan namelijk werken als hulp om goed te slapen. Valeriaan is rustgevend, hop slaapverwekkend en melisse rustgevend bij stress-situaties, daardoor ondersteunen ze elkaar en zorgen voor een ontspannen gevoel. De melatonine ondersteunt de aanmaak van lichaamseigen melatonine in de pijnappelklier waardoor slaap bevorderd wordt. Ze werken snel, vaak kan je al binnen enkele dagen genieten van een goede nachtrust. Daarnaast werken de planten niet verslavend en veroorzaken ze 's ochtends geen dufheid, wat bij andere slaapmiddelen vaak wel het geval is.

Welk middel werkt voor jou het best?
Lavendeldruppels
Hop
Geen
Melatonine
Valeriaan
Melisse

CBD producten
 • Tips voor een goede nachtrust

  Tips

  Slaap je gewoon slecht of vind je het moeilijk om in slaap te vallen? Lees dan onze tips voor een betere nachtrust. • Slaapstoornissen

  Als je nog niet weet óf je aan een slaapstoornis lijdt kun je het best de pagina slaapproblemen bezoeken.
 • Slaapproducten

  Producten

  Er zijn misschien wel duizenden producten die beweren je slaapproblemen op te lossen, wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.
 • ABC

  ABC

  Kijk ook eens bij ons ABC, hier vind je veel voorkomende begrippen die te maken hebben met slaapklachten. Ook vind je hier de medische benaming van de slaapstoornissen terug.
 • Slaapklachten

  Heb jij last van slaapklachten, maar weet je nog niet welke stoornis dit precies is? Zoek het hier op!