slaapklachten.nl

Hydrotherapie


Hydrotherapie

Hydro betekend water, hydrotherapie is dan ook therapie in extra verwarmd water. Het wordt meestal gegeven door een fysiotherapeut of oefentherapeut. Deze therapie maakt het bewegen met gewrichtsklachten weer makkelijker, dit omdat de opwaartse kracht die het water op het lichaam uitoefent de spieren meehelpt om oefeningen te doen die buiten het water waarschijnlijk niet mogelijk zijn. De warmte van het water heeft meestal een gunstig effect op de stijdheid van gewrichten en overmatige spierspanning. Gewrichten kunnen soepeler gemaakt worden, spierkracht kan vergroot worden en de conditie kan verbeterd worden.

 • Tips voor een goede nachtrust

  Tips

  Slaap je gewoon slecht of vind je het moeilijk om in slaap te vallen? Lees dan onze tips voor een betere nachtrust. • Slaapstoornissen

  Als je nog niet weet óf je aan een slaapstoornis lijdt kun je het best de pagina slaapproblemen bezoeken.
 • Slaapproducten

  Producten

  Er zijn misschien wel duizenden producten die beweren je slaapproblemen op te lossen, wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.
 • ABC

  ABC

  Kijk ook eens bij ons ABC, hier vind je veel voorkomende begrippen die te maken hebben met slaapklachten. Ook vind je hier de medische benaming van de slaapstoornissen terug.
 • Slaapklachten

  Heb jij last van slaapklachten, maar weet je nog niet welke stoornis dit precies is? Zoek het hier op!