slaapklachten.nl

Hypocretine


Hypocretine

In de hersenen zitten speciale zenuwcellen die een neurotransmitter produceren, deze wordt hypocretine of orexine genoemd. Wetenschappers weten nog niet alle functies van hypocretine, maar ze weten wel dat de zenuwcellen een belangrijke rol spelen in de manier waarop het lichaam functioneert omdat er zo veel hypocretinereceptoren in de hersenen zitten. Doordat onderzoekers veel hypocretinereceptoren vonden in het deel van de hersenen dat de slaap-waakcycli regelt, werd aangenomen dat hypocretine een rol speelt in de regulatie van de slaap. Ook regelt hypocretine de hnger en het eten.

 • Tips voor een goede nachtrust

  Tips

  Slaap je gewoon slecht of vind je het moeilijk om in slaap te vallen? Lees dan onze tips voor een betere nachtrust. • Slaapstoornissen

  Als je nog niet weet óf je aan een slaapstoornis lijdt kun je het best de pagina slaapproblemen bezoeken.
 • Slaapproducten

  Producten

  Er zijn misschien wel duizenden producten die beweren je slaapproblemen op te lossen, wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.
 • ABC

  ABC

  Kijk ook eens bij ons ABC, hier vind je veel voorkomende begrippen die te maken hebben met slaapklachten. Ook vind je hier de medische benaming van de slaapstoornissen terug.
 • Slaapklachten

  Heb jij last van slaapklachten, maar weet je nog niet welke stoornis dit precies is? Zoek het hier op!