slaapklachten.nl

Parasomnie


Parasomnie

Parasomnie is een verzamelwoord voor veel slaapstoornissen, als je hieraan lijdt vertoon je ongewoon gedrag tijdens het slapen. Je doet iets onverwachts, waardoor het lijkt alsof je wakker bent. De slaper heeft tijdens het slapen geen enkel benul van wat hij doet. De symptomen van parasomnieën zijn de gebruikelijke symptomen van chronisch slaapgebrek, zoals slaperigheid overdag, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen en een verminderd inschattingsvermogen.

Parasomnie betekent letterlijk verkeerde slaap. Para heeft in het Grieks veel betekenissen, maar in dit geval betekent het verkeerd. En Somnus betekent in het Latijns slaap. Zo kom je dus bij verkeerde slaap.

Parasomnieën die je op deze site kunt terug vinden:

 • Tips voor een goede nachtrust

  Tips

  Slaap je gewoon slecht of vind je het moeilijk om in slaap te vallen? Lees dan onze tips voor een betere nachtrust. • Slaapstoornissen

  Als je nog niet weet óf je aan een slaapstoornis lijdt kun je het best de pagina slaapproblemen bezoeken.
 • Slaapproducten

  Producten

  Er zijn misschien wel duizenden producten die beweren je slaapproblemen op te lossen, wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.
 • ABC

  ABC

  Kijk ook eens bij ons ABC, hier vind je veel voorkomende begrippen die te maken hebben met slaapklachten. Ook vind je hier de medische benaming van de slaapstoornissen terug.
 • Slaapklachten

  Heb jij last van slaapklachten, maar weet je nog niet welke stoornis dit precies is? Zoek het hier op!