slaapklachten.nl

Uvulopalatofaryngoplastiek


Uvulopalatofaryngoplastiek

Ook wel UPPP genoemd. Deze ingreep is duur (totale kosten zijn ongeveer 3500 euro) en gebeurt in het ziekenhuis onder volledige narcose. De chirurg haalt met een scalpel de keelamandelen (als ze er nog zitten), een deel van de huig, het zachte gehemelte en een onderdeel van de keelholte weg. Na de operatie moet je nog één tot drie dagen in het ziekenhuis blijven. Deze ingreep wordt vaak overwogen als laatste redmiddel, omdat je vier tot zes weken na de ingreep veel pijn hebt na de operatie en zijn er veel risico's aan verbonden. Daarnaast helpt UPPP slechts bij ongeveer dertig tot vijftig procent van de gevallen.
 • Tips voor een goede nachtrust

  Tips

  Slaap je gewoon slecht of vind je het moeilijk om in slaap te vallen? Lees dan onze tips voor een betere nachtrust. • Slaapstoornissen

  Als je nog niet weet óf je aan een slaapstoornis lijdt kun je het best de pagina slaapproblemen bezoeken.
 • Slaapproducten

  Producten

  Er zijn misschien wel duizenden producten die beweren je slaapproblemen op te lossen, wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.
 • ABC

  ABC

  Kijk ook eens bij ons ABC, hier vind je veel voorkomende begrippen die te maken hebben met slaapklachten. Ook vind je hier de medische benaming van de slaapstoornissen terug.
 • Slaapklachten

  Heb jij last van slaapklachten, maar weet je nog niet welke stoornis dit precies is? Zoek het hier op!