slaapklachten.nl

Lichttherapie


Lichttherapie

Bij lichttherapie wordt je enkele uren aan speciaal, helder licht blootgesteld. Er wordt gebruik gemaakt vanvolspectrumlampen waarbij het UV-licht weg is gefilterd. Volspectrumlicht heeft dezelfde samenstelling als daglicht. Door lichttherapie wordt je biologische klok gemanipuleerd en kan helpen bij een jetlag.

Een daglichtlamp kan zorgen dat de gebruiker eerder in slaap valt (rood licht) en een energieker en vrolijker gevoel heeft dankzij helder licht tijdens de ochtend. Hierdoor kan het zeker bijdragen aan een beter slaapritme en de algehele gezondheid.

 • Tips voor een goede nachtrust

  Tips

  Slaap je gewoon slecht of vind je het moeilijk om in slaap te vallen? Lees dan onze tips voor een betere nachtrust. • Slaapstoornissen

  Als je nog niet weet óf je aan een slaapstoornis lijdt kun je het best de pagina slaapproblemen bezoeken.
 • Slaapproducten

  Producten

  Er zijn misschien wel duizenden producten die beweren je slaapproblemen op te lossen, wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.
 • ABC

  ABC

  Kijk ook eens bij ons ABC, hier vind je veel voorkomende begrippen die te maken hebben met slaapklachten. Ook vind je hier de medische benaming van de slaapstoornissen terug.
 • Slaapklachten

  Heb jij last van slaapklachten, maar weet je nog niet welke stoornis dit precies is? Zoek het hier op!